Thursday, January 7, 2010

Какво ще ти е нужно за родилния дом?

Малкото коремче от бременноста вече се е превърнало в голям корем и все повече тежи. Бебето иска да излиза. Ако терминът ти е наближил хубаво е да си приготвиш нещата за болницата, в която ще раждаш. Но спокойно, дори да забравиш нещо няма да е фатално.

Някои от бъдещите майки изпадат в паника преди раждането да не би да не са взели всичко необходимо. Повечето неща, от които ще имаш нужда в родилното няма да ги използваш още първия ден от престоя си там. Така че още на първото свиждане някой от твоите близки може да ти ги донесе.

В момента на самото раждане ще ти трябват: медицински лист от женска консултация , кръвната ти група; платена фактура за избор на лекар или екип (не е задължително), нощница (макар, че може да изискаш да ти дадат от родилния дом), чехли или джапанки (после се използват в банята), обезболяващи (по принцип дават от болницата). Ако ще раждаш със секцио се снабди с шишенца минерална вода – тип биберон. Мобилният телефон и личната карта също трябва да са при теб.

Важно е да оставиш на персонала на болницата 1 пакет пелени, ако ще раждаш нормално и 2 пакета при секцио, за да повият бебето, когато излезе на бял свят.

Останалите принадлежности, които ще използваш в болницата не са по-различни от тези, които използваш вкъщи с изключение на помпичката за кърма.

Трябва да си подготвиш тоалетни принадлежности (четка и паста за зъби, сапун, шампоан, измиващ гел), хавлия, кърпа за ръце и една, две нощници. И зарядно за мобилния, в случай че останеш по-дълго от предвиденото.


0 коментара:

Post a Comment